3D scannen

De BLK360 is een compacte, draagbare 3D-laserscanner die gemakkelijk kan worden ingezet voor het snel en nauwkeurig vastleggen van driedimensionale informatie van gebouwen, interieurs, landschappen en andere omgevingen.

Hoe werkt het: De BLK360 maakt gebruik van geavanceerde laserscantechnologie om in enkele minuten een uitgebreide en nauwkeurige 3D-scan van een omgeving te maken. De scanner zendt lasersignalen uit en meet de tijd die het duurt voordat deze signalen terugkomen nadat ze een oppervlak hebben geraakt. Hierdoor kan de scanner zeer gedetailleerde driedimensionale puntenwolken creëren die de vorm en structuur van objecten en ruimtes nauwkeurig weergeven.

Toepassingen: Het 3D-scannen met een BLK360 heeft een breed scala aan toepassingen in verschillende industrieën:

  1. Architectuur en Bouw: Architecten, ingenieurs en bouwers kunnen de BLK360 gebruiken om bestaande gebouwen en bouwlocaties in kaart te brengen, nauwkeurige metingen te verkrijgen en virtuele modellen te maken voor ontwerpdoeleinden.
  2. Vastgoed: Makelaars kunnen 3D-scans maken van onroerend goed om potentiële kopers een virtuele rondleiding te geven, waardoor ze een realistische indruk krijgen van de ruimte voordat ze fysiek aanwezig zijn.
  3. Restauratie en Erfgoedbehoud: 3D-scannen is een waardevolle tool voor het documenteren en bewaren van historische gebouwen, monumenten en artefacten.
  4. Industrie en Fabricage: De scanner kan worden gebruikt voor as-built metingen in fabrieken en productiefaciliteiten, waardoor nauwkeurige modellen kunnen worden gemaakt voor procesoptimalisatie.

Voordelen: Het gebruik van de BLK360 biedt diverse voordelen:

  1. Snelheid en Nauwkeurigheid: De BLK360 kan snel en met hoge precisie grote hoeveelheden gegevens vastleggen, wat de efficiëntie van het meetproces aanzienlijk verbetert.
  2. Mobiel en Draagbaar: De compacte en lichtgewicht vormfactor maakt de scanner gemakkelijk draagbaar, waardoor het scannen op locatie praktisch en flexibel wordt.
  3. Complexe Geometrie: De scanner kan moeilijk bereikbare of complexe geometrieën vastleggen, zoals gedetailleerde interieurs of gelaagde architectonische details.
  4. Informatierijke Resultaten: De puntenwolkdata die wordt gegenereerd, biedt rijke informatie die kan worden geanalyseerd en gebruikt voor verschillende doeleinden, zoals modellering, metingen en visualisatie.